Kajakkurs

Kursdatoer 2022 – pr februar! 

Grunnkurs – 23. og 24. april
Teknikkurs – 21. og 22. mai
Aktivitetslederkurs – 20. og 21. august

Gjennom klubben kan du ta gode og rimelige padlekurs! Mens «markedspris» på kurs kan ligge på 2500-3000kr, kan du som medlem få helgekurs fra så rimelig som 800kr! Det er det ikke mange som slår!*

Kursene vi tilbyr er trygge, morsomme og i henhold til kursstandarder og -krav fra Norges Padleforbund. Kursholderne er dyktige og erfarne padlere og godt opplærte og godkjente til å holde kurs.

Siden klubbens hovedaktivitet er havpadling er kursene tilpasset dette.

Om kurs i havpadling i regi av VLKK
Kursene avholdes hovedsaklig i perioden mai – september, i utvalgte områder rundt Vestvågøy / Lofoten. Vi kan i samarbeid med lag/foreninger arrangere kurs også andre steder.
Instruktørene i klubben har lang padleerfaring, god utdanning fra padleforbundet og har gjennomført mange gode kajakkurs med fornøyde deltakere. Vi evaluerer grundig vær- og havforhold og gjør det som er nødvendig for at kurset gjennomføres innen trygge rammer for deltakerne. Ulike lokasjoner passer i ulike forhold, men været bestemmer til syvende og sist.

Videre kurs og sponsing for deg som er ekstra interessert
Klubben er også interessert i at flere kurser seg opp til å kunne fungere som turledere og kursholdere. Teknikkurset er første trinnet, som gir deg anledning til senere å delta på aktivitetslederkurs. Som aktivitetsleder er du kompetent til å lede turer i rolige farvann, du kan følge opp en gruppe deltakere og du kan endel om planlegging for trygge turer og opplever. Du kan dessuten holde intro- og grunnkurs for nye padlere. Ønsker du dette og stiller opp for klubben på noen kurs og turer vil klubben sponse kursavgifter. Spesielt ønsker vi flere jenter og kvinner velkommen til dette!

Vi tilbyr følgende kurs – klikk på lenken for mere informasjon:

Introkurs hav

Grunnkurs hav

Teknikkurs hav

Aktivitetsleder hav

Effektiv og økonomisk padleteknikk (forover)

Kurspriser og varighet
Vi har gunstige tilbud til våre medlemmer, men kursene har tilsvarende gode standard og krav som andre, fordi vi følger padleforbundets kurskrav og har dyktige kajakkinstruktører.

  • Introkurs, 3 timer, kr 600
  • Grunnkurs, 16 timer/ei helg, kr 1500 for medlemmer. Ikkemedlem kr 2100.
  • Teknikkurs, 16 timer/ei helg, kr 1200 om du har vært medlem i minst (ca) 1/2 år. Kr 1500 dersom du melder deg inn i klubben ved påmelding. Kr 2100 for andre.
  • Aktivitetsleder, 16 timer/ei helg.
    Helt gratis om du er medllem og vil være turleder og kursholder for klubben!
    kr 1800 om du har vært medlem i minst ett år og «vil bare ha» kurset.
    kr 2600 for andre som ikke er medlem.
  • * Oppfriskningskurs. Som medlem i klubben kan du dessuten være med på alle kursene som oppfriskningskurs. Om du har tatt kurset hos oss tidligere, vil oppfriskningskurs koste kun kr 800. Ellers blir det til priser som nevnt over.
  • Effektiv padleteknikk 3-4 timer, kr 600.

Inkludert i kursprisen er:
Kajakk, åre, vest og annet tilbehør til kajakken. Du kan selvfølgelig bruke egen kajakk/åre/utstyr om du har, men prisen er den samme.

Tørrdrakt til kurs kan leies for kr 500 for ei helg / kr 300 for en dag. Du kan bruke andre antrekk som våtdrakt eller turklær. Alle kurs innebærer flere øvelser der du må i vannet. Uten tørrdrakt eller våtdrakt, vil mange synes det er kaldt og ubehagelig.

Kursavgift og evnt medlemsskap forhåndsbetales til vår konto 1503 46 60155, merket med navn og hva innbetalingen gjelder. Ønsker du grunnkurset til medlemsprisen, melder du deg inn via www.minidrett.no (helst) eller send en epost til leder (at) vlkk.no

Passende antrekk til kurset:
Du må ta hensyn til at vanntemperatur i Lofoten på våren er rundt 6 grader i slutten av april og sakte økende til rundt 11-12 grader i aug/sep. På kajakkurs forventes det at du er ofte i vann under treningen.  Opphold i kaldt vann er ukomfortabelt for de fleste, og det er sjanse for å bli utsatt for hypotermi. Derfor blir bekledning viktig.

Det beste antrekket er tørrdrakt. Med slik kan du oppholde deg i vannet forholdsvis lenge uten å bli kald, og du kan trene massevis på ulike teknikker uten å være nervøs for å tippe rundt og bli våt og kald. En tørrdrakt er en svært god investering dersom du antar at du kommer til å padle en del. Priser i butikk fra kr 4000 og oppover til 20000(!). Det kan være mulig å finne brukte tørrdrakter til lavere priser. Tørrdrakter har ulike kvaliteter, utstyrsnivå og levetid.
Kajakk er lett å låne / leie, mens tørrdrakt ofte er vanskeligere å finne.

Det nest beste er våtdrakt. Med slik kan du være ofte i vannet og likevel holde deg ganske varm, selv om drakta blir (som navnet sier) våt. Våtdrakt kan dog føles litt tung og stiv å padle i. Priser fra 4-500 kr til noen tusenlapper.

Et tredje alternativ er vanlige turklær. Utfordringen er at om (og når) du velter, blir du gjerne helt våt og er avhengig av å skifte til tørt. Og tørre skift brukes fort på kurs 🙂 Klærne må dessuten tåle å bli våte. Noen skallplagg kan bli flekkete av sjøvann.

Kursholdere i klubben:
Alle våre instruktører er utdannet etter Norges padleforbunds kurssystem – våttkortet. Disse har lang og god både padleerfaring og etterhvert også god kurserfaring. Flere er dessuten profesjonelle pedagoger. Det er tre nivåer av instruktørutdanningen – aktivitetsleder, turleder og veileder. Veileder er det øverste og mest krevende nivået.

  • Morten Eilertsen er veilederhav og aktivitetsleder flattvann
  • Johan Alexandersen er turleder hav
  • Geir Steinar Vestnes er aktivitetsleder i havkajakk
  • Peter Andresen, aktivitetsleder hav
  • Espen Seierstad, aktivitetsleder hav
  • Zaneta Gorska, aktivitetsleder hav
Mange ulike oblater og kurs!

Om selve våttkortet:
Våttkortet – se informasjon her og her – er et omfattende kurs- og kompetansesystem for padling, utviklet av Norges Padleforbund. Selve våttkortet er egentlig ikke et kompetansebevis, men oblatene som limes på kortet viser hvilke kurs du har gjennomført og bestått. Det finnes mange grener og nivåer, der havpadling er en gren. Kurssystemet er delt opp i grener og nivåer.
Grenene i padling er: Havpadling, elvepadling, kano, surfski, polo, livredning, packraft. Flere kurs kan komme.
Nivåene består blant andre av grunnkurset på nivå 2, teknikkurs og aktivitetslederkurs på nivå 3. Veilederkurs er nivå 5 og det høyeste.